7 rád ako sa vyhnete kvasinkovej infekcii keď máte diabetes

7 rád ako sa vyhnete kvasinkovej infekcii keď máte diabetes

Spúšťačmi kvasinkovej infekcie môžu byť intenzívny stres, psychické napätie, klimatické zmeny i rozhádzané hormóny počas tehotenstva alebo menopauzy. Zvýšené riziko prepuknutia mykózy prináša aj diabetes melitus.

Intímna hygiena u diabetičky

Nevyvážený diabetes vplýva na vaginálnu flóru nepriaznivo. Ak ako diabetičky často trpíte mykózami, mali by ste začať prísnejšie sledovať vašu glykémiu. Pokiaľ vám hodnoty skáču, infekcie sa nezbavíte.

Preventívne posilňujte zdravé prostredie intímnych partií vhodnou starostlivosťou. Zvoľte si špeciálne kozmetické prípravky vyvinuté pre diabetičky. Jedným z nich je intímny čistiaci gél DermoXEN špeciálne pre diabetičky. Upokojuje a chráni pred gynekologickými problémami spôsobenými cukrovkou. Predovšetkým pred vaginálnou suchosťou, pálením, svrbením a začervenaním. DermoXEN nájdete v každej dobrej lekárni.

Ak zaznamenáte výtok, ktorý je spojený aj so svrbením či opuchom intímnych partií, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude akútna kvasinková infekcia. V tom prípade by ste mali vyhľadať lekára.

Jedna dobrá správa: kvasinkami nemôžete nakaziť svojho partnera. Mykózu však určite nepodceňujte, aby neprešla do chronického stavu.

Intímna hygiena u nediabetičky

Na pozore sa majte aj vtedy, ak cukrovku nemáte vy, ale váš partner. Ejakulát je pri tomto ochorení sladší, čo je pre kvasinky ideálne. Je lepšie, ak na intímnu hygienu preventívne zvolíte špeciálne prípravky. V ponuke značky DermoXEN nájdete viacero produktov, ktoré sú vhodné na každý deň. Nemusíte sa obávať ich pravidelného používania, nespôsobujú zlenivenie vašej obranyschopnosti.

Či už trpíte cukrovkou, alebo ju má váš partner, v záujme vášho zdravia sa snažte dodržiavať nasledovné:

  • Používajte špeciálne prípravky určené na intímnu hygienu,
  • noste vzdušné oblečenie a bavlnenú bielizeň,
  • používajte iba neparfumované vložky a toaletný papier, vyhýbajte sa tampónom,
  • intímne partie udržiavajte v suchu,
  • vyhýbajte sa verejným bazénom a saune,
  • obmedzte cukor na minimum, uprednostňujte cereálne pečivo, nelúpanú ryžu, pohánku, ovocie či biely jogurt, užívajte probiotiká,
  • zabudnite na aplikáciu probiotických jogurtov a zakysaných mliečnych výrobkov priamo do pošvy.

 

autor: TREG