Bylinky, ktoré vedia vyriešiť nejeden ženský problém

Bylinky, ktoré vedia vyriešiť nejeden ženský problém.

Tam, kde nám už nepomáha klasická liečba, nejeden raz pomohli bylinky. O sile byliniek vieme svoje aj my v Dermoxene, keďže všetky naše produkty obsahujú výťažky z najrôznejšich liečivých bylín. Aj preto sme sa rozhodli pozrieť sa bližšie na bylinky, ktoré sú pre nás ženy blahodarné.

 

Alchemilka pasienková

je  úžasná rastlina, ktorú by mala poznať a mať v zásobe každá žena a matka. Nielen, že ju môžeme užívať pri menštruačných poruchách, výtoku a bolestiach v podbruší, ale blahodarne pôsobí a koriguje aj nevoľnosti v prechode. Dievčatá, ktoré majú v puberte problém s nepravidelnou menštruáciou, by mali užívať alchemilku v kombinácii s rebríčkom obyčajným. Ako napísala Mária Trebenová vo svojej knihe, „je všeliekom na všetky ženské choroby“. Alchemilka posilňuje väzivo maternice a napomáha tak zabrániť potratom. Treba ju však piť už od tretieho mesiaca tehotenstva.

 

Ženšen

Patrí medzi najznámejšie cudzokrajné byliny. Ženšen užívali v minulosti ľudia v južnej časti Číny každé ráno pred prácou- vraj sa vďaka tomu dožívali až 100 rokov. Aj kvôli tomuto príbehu býva  nazývaný „elixírom mladosti“. Blahodarne pôsobí na psychiku človeka. Harmonizuje, odbúrava stres a aj vďaka tomu je vhodným doplnkom počas klimaktéria. Ženšen taktiež napomáha pri neplodnosti.

 

Imelo biele

Poznáme ho najmä ako vianočnú dekoráciu, pod ktorou sa bozkávajú zamilovaní. Imelo je cudzopasná rastlina no málokto vie, že má významné liečivé účinky. Pomáha upravovať silné menštruačné krvácanie a tiež  aj krvácanie šestonedieľky. Čaj je možno piť počas klimaktéria dlhodobo. Pomáha pri návaloch krvi do hlavy, búšení srdca, zrýchlenom pulze, pocitoch strachu a ťažkostiach s dýchaním.

 

Kapsička pastierska

Častokrát prehliadaná, považovaná za burinu a vytrhávaná, no pritom má toľko pozitívnych účinkov. Rovnako ako imelo, pomáha pri silnom menštruačnom krvácaní a tiež na úpravu cyklu počas puberty. V prechode sa odporúča piť kapsičku štyri týždne dve šálky denne, potom sa tri týždne čaj vynechá a opäť sa môže cyklus zopakovať.

 

Bylinky a produkty využívajúce ich silu sú najlepšou voľbou pre vaše zdravie. Každý vie, že na svojom zdraví sa neoplatí šetriť.

 

Zdroj: http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/uvod.html

http://www.herbar.org/