Estetická chirurgia intímnych partií

Estetická chirurgia intímnych partii

Plastickú operáciu ako zmenšenie nosa, zväčšenie pŕs, či liposukciu podstúpilo už veľa žien po celom svete. Do popredia sa však dostávajú nové trendy v estetickej chirurgii, a teda zužovanie vagíny, zmenšovanie pyskov ohanbia, či znovuobnovenie panenskej blany. Pre niektorých šialený výstrelok, pre iných zbavenie sa komplexu, zlepšenie psychickej pohody, či zbavenie sa diskomfortu.

Zmenšenie pyskov ohanbia

Ženské komplexy nie sú nič nezvyčajné, pokiaľ sa jedná o intímne partie, sú o to nepríjemnejšie. Narodiť sa s veľkými pyskami ohanbia by nebolo nič zlé. Ale pri zistení, že existujú aj iné veľkosti vzniká problém hlavne v našej hlave. Mnohé ženy majú pocit nesymetrickosti. Ako napríklad aj 39- ročná inštruktorka jógy, ktorá mala silné komplexy zo svojho tela. Rozhodla sa podstúpiť zákrok a ako sama tvrdí, cíti sa omnoho lepšie. Podobne je na tom aj študentka Lucia, ktorá má po operácii pocit, že sa konečne nemá za čo hanbiť. Zmenšovanie pyskov ohanbia nepodstupujú ženy len z estetického hľadiska. Dôvodom býva aj diskomfort pri nosení obtiahnutých nohavíc, či bicyklovaní.  Zákrok sa vykonáva na veľkých aj malých pyskoch redukciou tkaniva. V kombinácií s plastikou vagíny sa táto operácia nazýva omladenie vagíny.

Omladenie vagíny

Je komplexný zákrok skladajúci sa z úpravy pyskov ohanbia a úpravou a zúžením stien vagíny. Operácia je zrealizovaná použitím lasera, alebo odrezaním prebytočného tkaniva a následným zašitím. Vďaka tomuto zákroku je vagína výrazne pevnejšia a zlepšuje aj kvalitu sexuálneho života. Zákrok podstupujú ženy po pôrode, ktoré sú nespokojné so zmenou genitálií ale  aj mladé ženy kvôli zvýšeniu pôžitku zo sexu. Zákrok netrvá dlho, no o to horšie je následné zotavenie, ktoré je bolestivé a trvá dlho, ako dosvedčujú ženy, ktoré ho zabsolvovali.

Znovuobnovenie panenskej blany

Tento zákrok nie je tak populárny ako zúženie vagíny ale ženy ho vyhľadávajú z rôznych dôvodov. Sú to najmä náboženské, kvôli rodine, partnerovi, alebo po depresii spojenej s násilnou stratou panenstva. Zákrok sa robí pod lokálnou anestéziou, takže krátko po ňom môžete opustiť nemocnicu. Spôsobov operácie je niekoľko. Zvyšky roztrhanej blany sa jemnučkými stehmi k sebe opäť prichytia a prišijú. Zahojenie trvá zväčša 4 až 6 týždňov. Druhý spôsob je vloženie a prišitie tenučkého bio materiálu. Avšak je to nestabilné riešenie, preto sa treba ponáhľať so svadbou.  Posledným spôsobom je plastika vagíny, je to najkomplikovanejší spôsob operácie. Steny vagíny sú natiahnuté a zošité spolu. Pri tomto druhu operácie doba zotavenia trvá najdlhšie. Po operácii je nutné pri sprchovaní používať iba gély špeciálne určené na intímnu hygienu, vyvarujete sa zbytočným problémom.

 

Či sa rozhodnete ísť na operáciu z estetického či zdravotného hľadiska je to vaša voľba a máte právo sa cítiť dobre. Na strane druhej si musíme uvedomiť, že veľa chýb vidíme iba my samé a nikto iný.

 

 

Zdroj: http://www.nytimes.com/2004/11/28/fashion/the-most-private-of-makeovers.html