Gynekologické problémy malých dievčat

Gynekologické problémy malých dievčat

V dojčenskom veku sa o intímne partie detí mamičky starajú s maximálnou pozornosťou. Neskôr zvyčajne prestanú byť takou prioritou. Možno aj preto sú gynekologické problémy u dievčat medzi 3. a 9. rokom také časté. Väčšinou ide o infekcie vnútorných genitálií, ktoré sa prejavujú sčervenaním, pálením, svrbením, výtokom či bolesťou pri močení.

 

Zdroje intímnych problémov

 

Bývajú nimi baktérie, huby alebo vírusy. Komplikácie často spôsobuje nesprávne zvolená kozmetika, dráždivý prací prostriedok, v mnohých prípadoch nedostatočná hygiena. Ak sa u vašej ratolesti objaví výtok ešte pred dovŕšením deviateho roku, návšteva detského gynekológa bude nevyhnutná. Vyšetrenia sa vykonávajú prostredníctvom tenkej trubičky, ktorá nahrádza klasické gynekologické zrkadlo.

 

Nič nepomáha viac ako prevencia

 

Prevencia nie je vôbec zložitá, len si vyžaduje zodpovedný a dôsledný prístup dospelého.

 

Každodenná očista – v prvom rade treba dbať na to, aby sa dievčatá umývali každý deň. Najvhodnejšia je sprcha a umývanie rukou.

Vhodné sprchové gély – pri nákupe sprchovacích gélov a mydiel myslite na to, že nesprávny výber môže narúšať prirodzené prostredie pošvy, dráždiť sliznicu a uľahčovať tak cestu infekciám.

 

Vyhnite sa preto parfumovaným prípravkom

 

V lekárni dostať detské intímne gély, ktoré obsahujú kyselinu mliečnu či extrakt šalvie. Sú to prírodné antiseptiká s jemnými dezinfekčnými účinkami. V ponuke dnes nájdete aj intímne upokojujúce krémy vhodné pri gynekologických problémoch malých dievčat. Špecialistom je DermoXEN LENITIVA, chráni a upokojuje vonkajšie intímne partie. Zmierňuje svrbenie, začervenanie a pálenie, ktoré sa vyskytujú pri bakteriálnych a mykotických infekciách, pri vaginálnej suchosti či nešpecifickom svrbení.

 

Dôkladné osušenie, vo vlhkom prostredí sa baktérie šíria veľmi rýchlo, preto správne sušenie dievčenských intímnych partií nepodceňujte. Treba na neho myslieť nielen pri každodennej sprche, ale tiež pri pobytoch na kúpaliskách a v aquaparkoch, kde deti často ostávajú dlho v mokrých nepriedušných plavkách. Riešením je mať suché rezervné plavky, do ktorých sa môžu deti po osušení prezliecť.

 

Smegma: Genitálie malých dievčat by sa mali pravidelne čistiť aj od tzv. smegmy (odumretá pokožka v ryhe medzi malými a veľkými pyskami). Najjednoduchšie pomocou vatovej tyčinky namočenej v detskom oleji.

 

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/telove-tekute-mydlo-pre-dievcata/

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/lenitiva-intimny-upokojujuci-krem-2/