Intímna hygiena nie je len ženská záležitosť

Intímna hygiena mužov rozhodne nepatrí k zženštilým záležitostiam. Mala by byť prirodzenou súčasťou starostlivosti o mužské zdravie.

 

Prečo sa venovať intímnej hygiene

 

Každodenným umývaním genitálií muž predchádza nielen nepríjemnému zápachu, ale aj vzniku zápalových a infekčných ochorení. Zvýšenú pozornosť treba venovať penisu a predkožke, ktorá ho zvykne prekrývať.

 

Existujú prípravky na mužskú intímnu hygienu?

 

Aj mužské intímne miesta by sa mali umývať špeciálnymi mydlami na intímnu hygienu alebo čistou vodou. Lepšia je vlažná, teplá voda zbytočne dráždi. Prípravky by mali byť schopné nielen odstrániť zápach, ale aj pôsobiť ako prevencia pred bakteriálnymi infekciami.

 

Produkty na intímnu hygienu mužov v porovnaní s podobnými výrobkami pre ženy sú v klasických drogériách zastúpené v nepomerne nižšom počte. V lekárňach je ponuka intímnych sprchových gélov oveľa lepšia.

 

Samotné umývanie predkožky a penisu u dospelého muža by malo prebehnúť pod tečúcou vodou pri stiahnutej predkožke. Používanie mydla nie je vhodné, mydlo totiž narúša prirodzenú mikroflóru. Z rovnakého dôvodu nie sú ideálne ani klasické parfémované sprchovacie gély.

 

Intímna hygiena muža a ženy

 

Hygiena je pre muža dôležitá aj vo vzťahu k partnerke. Silnejšie pohlavie môže byť nositeľom plesní, ktoré síce mužom nespôsobujú problémy, ale môžu ich preniesť na partnerky a tie sú na kvasinkové infekcie oveľa náchylnejšie.

 

autor: TREG