Kvasinková infekcia u žien a mužov

Zdá sa, že v tomto boji ťaháme za kratší koniec. Kvasinková infekcia vie potrápiť ženy aj mužov. U žien dokoncia patrí medzi najčastejšie príčiny návštev gynekologických ambulancií. Niekedy si však pacienti kvasinkovú infekciu zamieňajú s inými problémami. Viete, ako sa prejavuje?

 

Kvasinková infekcia jej príznaky a piebeh u žien a mužov nie sú totožné. Jedno však majú spoločné. Znižujú kvalitu sexuálneho života oboch pohlaví.

 

Príznaky u žien

Typickým prejavom mykotickej infekcie je nepríjemné svrbenie v oblasti pohlavných orgánov sprevádzaný pálením a tvarohovitým bielym výtokom. Kvasinková infekcia sa môže prejaviť aj bolesťou či pálením pri močení. Ak na sebe pozorujete spomenuté príznaky, nie je dôvod odkladať návštevu gynekológa. Liečba je pomerne jednoduchá a dokáže vám rýchlo uľaviť od nepríjemných dôsledkov ochorenia.

Mykózu môže vyvolať množstvo príčin – od stresu, veľa sladkostí až po tehotenstvo či diabetes.

 

Príznaky u mužov

U mužov kvasinková infekcia často prebieha bez príznakov. Aj oni však môžu pociťovať svrbenie a pozorovať začervenanie, opuchy či pľuzgieriky na povrchu žaluďa a vnútornej strane predkožky. Kvasinková infekcia sa, rovnako ako u žien, môže prejaviť bolesťou či pálením pri močení.

 

Ako prebieha liečba kvasinkovej infekcie?

Stanovenie diagnózy nie je pre odborníka problém. Pri potvrdení premnoženia candidy albicans sa najčastejšie používajú antimykotiká vo forme mastí, tabliet a vaginálnyh čapíkov.

Ak sa kvasinková infekcia objaví u ženy jej partner by mal zvýšiť starostlivosť o svoju intímnu hygienu, hlavne ak sa jedná o opakujúce sa zápaly.

Pri liečbe mykózy sa odporúča sexuálna zdržanlivosť či už u žien alebo mužov.

 

Existuje prevencia?

Príčin vzniku kvasinkovej infekcie je toľko, že prevencia nemôže byť 100 %tná. Môžete však odstrániť aspoň niektoré rizikové faktory, ktoré k nej prispievajú znížiť riziko jej vzniku. Sladkosti, alkohol, nevhodná bielizeň, tesné a nepriedušné oblečenie sú niektorými z nich. Aj nesprávna intímna hygiena, parfumované intímky či toaletný papier vedia tiež urobiť svoje.

Rovnováhu vaginálneho prostredia a intímnych partií u mužov môžete podporiť špecializovanými prípravkami na intímnu hygienu v lekárni.

 

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/