Letné športovanie a intímna hygiena ženy a muža

Športovanie vylepšuje nielen našu kondíciu, ale aj náladu. To je dobre, pretože po každom športe treba mať náladu na nevyhnutnú očistu. Intímna hygiena nie je výnimkou.

 

Voda a intímna hygiena

Okrem účinného tréningu celého tela poskytuje plávanie aj úľavu unaveným svalom a kĺbom.

Z pohľadu intímnej hygieny sú vodné športy najnáročnejšou disciplínou. Treba dbať nielen na dôkladné sprchovanie pred vstupom do vody a po doplávaní, ale aj na urýchlenú výmenu mokrých plaviek za suché. Dôležité je aj sledovanie kvality vody. Tá sa neustále mení, preto treba byť opatrný prí výbere lokality. Dobré rady v súvislosti s vodnými športami platia pre ženy aj mužov.

 

Bazény a aquaparky

Ak pred pobytom v prírodných vodných nádržiach uprednostňujete plávanie v bazénoch, doprajte si po záverečnej sprche ošetrenie intímnych partií zvlhčujúcim gélom s ochranným účinkom. Chlór totiž vysušuje sliznice a pokožku v intímnych partiách. Špeciálne prípravky ako DermoXEN Protettivo lubrikačný gél vám pomôžu zvlhčiť vysušené intímne partie a obnoviť rovnováhu prostredia.

 

Turistika a hory

Posilníte nielen svalstvo, ale taktiež kardiovaskulárny systém. Odbúrate tuky aj stres. Navyše pobyt v zelenom prostredí vám obom pridá na nálade.

Ak sa turistike venujete pravidelne, asi máte zodpovedajúce oblečenie a obuv. Dnešné materiály dokážu účinne chrániť pred nepriazňou počasia a sú väčšinou aj celkom príjemné na telo.

To však neznamená, že by ste po túre či dlhšej prechádzke v prírode nemali zamieriť do sprchy. Ak ste sa spotili, je dobré sa hneď, ako je to možné, umyť. Ani najmodernejšie materiály neodvedú všetku vlhkosť, ktorá je ideálnym prostredím pre vznik kvasinkových ochorení aj v intmnych partiách.

V prípade, že sa vydávate na niekoľkodňové tripy bez možnosti poriadnej sprchy, myslite na to vopred a zásobte sa obrúskami na intímnu hygienu alebo intímnym deodorantom. Pri výbere uprednostnite neparfumované.

 

Beh, cyklistika, loptové hry

Zrelaxujete, vyčistíte si hlavu, spálite kalórie, odbúrate tuky, zvýšite kondíciu a spevníte spodnú časť tela. Nezabúdajte, že okrem skvelého pocitu zo športu, zaťažujete aj intímne partie a to nielen nadmernou vhlkosťou ale aj trením v intímnej oblasti.

Pripomínať dôkladnú hygienu po behu, či cyklistike, je asi naozaj zbytočné. Človek sa pri nich zvykne spotiť tak, že na nič iné, ako na sprchu nemyslí.

Pri loptových hrách na pláži však nezabúdajte na to, že plavky sú väčšinou z umelých materiálov. Ak sa chcete po plávaní v mori osušiť pri volejbale či fucíku, je dobré dať si sprchu v sladkej vode a prezliecť sa do suchých plaviek. Muži by nemali nezabúdať na svoje zdravie a intímnu hygienu po každom športe.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/protettivo-intimny-ochranny-lubrikacny-gel/

 

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/deo-soft-cool-intimny-dezodorant/

 

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/intimny-cistiaci-gel-pre-muzov/