Najväčší priatelia vaginálnej kvasinkovej infekcie

Trápi vás svrbenie a pálenie v oblasti vstupu do pošvy? Na nepríjemné príznaky vaginálnej kvasinkovej infekcie je nepríjemné už len pomyslenie. Viete, čomu by ste sa mali vyhýbať, aby vás táto častá ženská komplikácia trápila čo najmenej?

 

Nezdravý životný štýl

S výtokom, svrbením a pálením má svoje skúsenosti viac ako 75 % žien. Problém nastáva, keď sa pH v pošve naruší, patogénne mikroorganizmy sa premnožia a plesňové ochorenie má ideálne podmienky. Vyprovokovať ho môže menštruácia, pohlavný styk, návšteva sauny či kúpaliska, užívanie antibiotík aj nezdravý životný štýl.

Proti kvasinkovým infekciám môžete bojovať aj vhodným stravovaním. Ak sa im chcete vyhnúť, mali by ste v prvom rade obmedziť sladkosti. Ich konzumácia vytvára v tele vhodné prostredie pre rozmnožovanie kvasiniek. Pravidelným jedením sladkého sa vystavujete riziku, že budete nielen o pár kíl ťažšia, ale aj náchylnejšia na vaginálne infekcie.

 

Nevhodný výber oblečenia

Aj móda vám môže znepríjemniť život. A teraz nemáme na mysli nákup o číslo väčšej blúzky ako zvyčajne. Nosenie obtiahnutých nohavíc, nepriedušných syntetických materiálov a tango nohavičiek sú najčastejšie módne príčiny kvasinkových infekcií. Pri najbližšom nákupe nových kúskov sa preto riaďte radšej zdravým rozumom ako módnym diktátom a zvoľte priedušné prírodné materiály.

 

Nedostatočná intínma hygiena

Zanedbávanie pravidelnej intímnej hygieny je skratka ku kvasinkovým infekciám a mykózam. Každodenná hygiena, na ktorú použijete šetrný prípravok špeciálne určený na intímne partie, je prvým predpokladom účinnej prevencie.

Pozor na nadmernú starostlivosť. Ženy, ktoré trpia opakovanými mykotickými infekciami alebo zápalmi pošvovej sliznice, by mali upustiť od úplnej depilácie alebo epilácie v oblasti vchodu do pošvy. V ochlpení sa totiž zadržiavajú mikróby, ktoré stimulujú „imunitu' pošvového vchodu.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/