Sex a cukrovka

Všetky problémy súvisiace s diabetom závisia od toho, ako dlho človek ochorením trpí a ako je kompenzovaný. Dobrou správou je, že mnohé z typických komplikácií nemusia nastať, ak pacient dokáže udržiavať optimálnu hladina cukru v krvi. To platí aj o problémoch súvisiacich so sexom. Znie to jednoducho. Realizácia je náročnejšia.

 

 

Vysoká hladina cukru v krvi

v živote diabetikov ovplyvňuje prakticky všetko, sex nevynímajúc. Každý pacient by sa mal snažiť o čo najlepšiu glykémiu. Ak sa mu to dlhodobo nedarí, sexuálna oblasť je prvá, kde mu komplikácie z toho vyplývajúce začnú strpčovať život.

Dlhodobo zle kompenzovaní diabetici môžu mať problémy s poruchami erekcie. Erektilnou dysfunkciou trpia až 5x častejšie ako zdraví muži. Spôsobuje ju poškodenie nervov a nedostatočná cirkulácia krvi.

Aj u žien sú vysoké hodnoty glykémie príčinou rôznych nepríjemnosti. Pacientky majú problémy so zníženým libidom a dosiahnutím orgazmu. Sexuálny život diabetičkám komplikujú i pocity vaginálnej suchosti. Zároveň sú v porovnaní so zdravými ženami náchylnejšie na kvasinkové infekcie.

 

 

Lepší sex napriek diagnóze

Môžeme len zopakovať, že nič nepomáha viac ako vyrovnaná glykémia. Dosiahnuť sa sá kombináciou pohybu, zdravého a pravidelného stravovania a zodpovedným sledovaním hladiny cukru v krvi. To je ideálna prevencia akýchkoľvek, nielen sexuálnych komplikácií.

Účinne pomáhajú aj špecializované produkty. Pocity suchosti u žien sa dajú odstrániť lubrikantami. Lekárne dnes ponúkajú aj špeciálne intímne ochranné gély ako DermoXEN Protettivo. Tie poskytujú intímnym partiám ochranu pred suchosťou a pálením nielen počas sexuálneho styku, ale v priebehu celého dňa.

Aby bol organizmus schopný odolávať kvasinkovým infekciám, možno ho posilniť užívaním probiotík, nosením vhodnej priedušnej bielizne a tiež pravidelnou intímnou hygienou. V lekárňach sa dá zakúpiť špeciálny upokojujúci čistiaci gél určený pre diabetičky DermoXEN. Pomáha riešiť špecifické gynekologické problémy diabetičiek. Chráni pred baktériami, zvyšuje celkový komfort a dlhodobo hydratuje.

Mužom môžu pomôcť lieky na podporu erekcie, vákuové zariadenia alebo operačný zákrok.

 

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/protettivo-intimny-ochranny-lubrikacny-gel/

 

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/intimny-upokojujuci-gel-pre-diabetikov/