Vône, na ktoré by ste mali zabudúť

Časopisy na titulkách stále pretláčajú photoshopované ženy bez jedinej chybičky krásy, ktoré vyzerajú, akoby sa ich pozemnské starosti s potením či inými prízemnosťami ani netýkali. A potom ich otvoríte a vyskočia na vás všetky tie produkty, s ktorými budete vyzerať rovnako ako ony. Ibažeby nie.

 

Diktát krásy velí dokonalosť v každom smere. Ak mu prepadnete v intímnej hygiene, môžete si viac uškodiť ako pomôcť. Tu sa oplatí držať sa zdravého rozumu. Každodenná hygiena, čistá voda, špecializované prípravky, ktoré rešpektujú pH intímnych partií, vhodná bielizeň a oblečenie. Aj bavlnená bielizeň môže byť sexi. A zvodne môžete pôsobiť nielen v úzkych nepriedušných nohaviciach, ale aj v puzdrovej sukni, v ktorej sa nebudete pariť.

Samozrejme nesmieme zabúdať na správnu očistu po toalete. Ak doma nemáte bidet, treba venovať pozornosť utieraniu intímnych partií. Pravidlo je jasné. Vždy smerom ku konečníku.

 

Voňavý papier

Ženy si rady doprajú pocit luxusu. Aj na toalete. Vôňa na potlačenie zápachu, voňavá dezinfekcia v toalete, voňavučký papier. Pozor, farebný a navoňaný toaletný papier je síce drahý, ale tu jeho luxus končí. Obsahuje látky, ktoré môžu podráždiť sliznice a vyvolať úplne zbytočné nepríjemnosti. Preto voľte radšej obyčajný, ale o to bezpečnejší.

 

Voňavý celý človek

Parfém alebo toaletná voda, dezodorant, sprchový gél, šampón, laky a množstvo ďalšej kozmetiky vás zahaľuje dennodenne do ľahkého oparu vôní. Mnohé z nás ale majú pocit, že to nestačí. Čo ak po všetkých kozmetických procedúrach niekoho pri stretnutí s vami ovalí váš intímny pach? Záchrana: voňavá intímka.

Pravdou však je, že ak netrpíte kvasinkovou infekciou, či iným gynekologickým problémom, s veľkou pravdepodobnosťou ste len podľahli reklame, ktorá vás systematicky presviedča, že niečo treba prekrývať.

Zabudnite na pocity sviežosti vyvolané umelo navoňanou intímkou. V prípadoch, keď ju chcete alebo potrebujete použiť, si určite vyberte neparfumovanú verziu. Platí totiž to isté, čo pri toaletnom papieri, môže vyvolať nepríjemné reakcie. Nielen zložením, ale aj tým, že ak sa pozabudnete s jej výmenou, vytvorí presne to prostredie, ktorému vyhovuje kvasinkám a spol.

 

Voňavo vlhčené obúsky

Praktická a rýchla pomoc na intímnu hygienu, ak nemáte po ruke nič iné. Na cesty a výlety. Pri bežnej starostlivosti doma ich viacmenej nepotrebujete. Opäť pozor na voňavé verzie. Hľadajte neparfumované produkty.

 

Rada na záver:

Nie všetko, čo vonia, je zlato. Investujte radšej do svojho obľúbeného parfému ako do navoňaných verzií hygienických potrieb.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/