Zdravá intímna hygiena chráni plod

Priebeh tehotenstva niekedy dokážu ovplyvniť i maličkosti. Predchádzať nepríjemným komplikáciám môžete aj pomocou pravidelnej a dôkladnej intímnej hygieny.

 

Počas gravidity je sliznica pošvy náchylnejšia na kvasinkové infekcie, pretože bunky sliznice majú vyšší obsah glykogénu. Glykogén je za normálnych okolností spracovávaný priateľskými baktériami na kyselinu mliečnu, ktorá chráni prostredie vo vagíne pred baktériami a kvasinkami.

Ak je glykogénu príliš veľa, rovnováha v pošve sa narúša a zvyšuje sa riziko mykóz.

 

Na prvý pohľad sa zdá, že nevinná mykóza a bežné gynekologické komplikácie, ktoré normálne prekonávate bez väčších problémov, vás nemôžu ohroziť ani počas tehotenstva. Ak však nechcete vaše dieťa zbytočne vystaviť riziku, pristupujte k týmto problémom zodpovedne. Pri bakteriálnej vaginóze existuje súvislosť s predčasným pôrodom. Kvasinky sa môžu sa dostať až k dieťaťu a spôsobiť mu napríklad afty v ústach. Aj preto je intímna starostlivosť počas tehotenstva taká dôležitá.

 

Ako má vyzerať intímna hygiena počas tehotenstva?

Čistá voda a čistá handrička vám poslúžia najlepšie. Chrániť rovnovážne prostredie intímnych partií môžete aj pomocou špeciálnych prípravkov na intímnu hygienu počas gravidity. Dobrou voľbou je DermoXEN PRONEEM. Intímny čistiaci gél, ktorý je špeciálne určený na obdobie tehotenstva a menštruácie. Je vhodný aj na obdobie po pôrode. Dobre vám poslúži i ako doplnok pri liečbe močového mechúra a močových ciest.

 

Nepodstupujte zbytočné riziko

Okrem dôkladnej intímnej hygieny sa môžete chrániť aj tým, že nebudete zbytočne riskovať. Vyhnite verejným kúpaliskám a pobytom termálnych bazénoch. Noste vzdušnú bavlnenú spodnú bielizeň. Na intímne partie nepoužívajte nič parfumované ani farbené. Týka sa to aj obyčajného toaletného papiera. Ale hlavne - žiadne intímne ťažkosti nepodceňujte a čo najskôr ich konzultujte s vaším lekárom.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/dermoxen-proneem-intimny-cistiaci-gel/