6 vecí o sexe počas menštruácie

6 vecí o sexe počas menštruácie

Fanynky 50 odtieňov šedej si určite spomenú na legendárnu tampónovú scénu, ktorá sa na strieborné plátno síce nedostala, ale na internete spôsobila úplný ošiaľ. Mali by sme mať sex počas menštruácie? Je to bezpečné? Môže sa nám niečo také páčiť?

Doktori tvrdia „žiadny problém“

V prvom rade, sex počas menštruácie je úplne prirodzený a bezpečný. Nemusíte si každý mesiac dávať prestávku. Ak chcete zabrániť krvavým plachtám (čo býva jedna z najčastejších obáv), rozložte na posteľ uterák alebo spálňu vymeňte za sprchu.

Bude sa vám to dosť páčiť

Počas menštruácie býva väčšina z nás príliš otrávená a na sex ani nepomyslí. Pre niektoré ženy však môže byť menzes vzrušujúci. Na prvý pohľad to vyznieva paradoxne, ale má to svoje opodstatnenie. Hodnoty estrogénu a testosterónu totiž počas 3. dňa stúpajú. Sex počas menštruácie môže mať okrem uspokojenia aj iné výhody: niektoré výskumy tvrdia, že orgazmus znižuje menštruačné kŕče a PMS.

Nepodceňujte partnera

Nemali by ste automaticky predpokladať, že vás váš partner počas menštruácie považuje za neatraktívnu. Ak chcete zistiť, čo si o „krvavom sexe“ myslí, nájdite na to správny moment a opýtajte sa. Dobrá komunikácia vedie k skvelému sexu počas celého mesiaca.

Minimalizujte neporiadok

Pred sexom si doprajte sprchu a intímne partie ošetrite prípravkom, ktorý je vhodný aj počas menštruácie, napr. intímnym čistiacim gélom DermoXEN PRONEEM. Vyberte si vhodnú polohu. Misionár vám pomôže eliminovať krvavý výtok (tak a teraz vieme, načo máme gravitáciu). Pri iných polohách môžete znížiť množstvo unikajúcej krvi použitím menštruačného kalíška alebo ženského kondómu. Ak sa vám ani jedna z tých možností nepozdáva, pomôže aj obyčajný kondóm – aspoň pre partnera.

Máte aj nekrvavé možnosti

V prípade, že sa vám myšlienka na sex počas menštruácie nepozdáva, použite tampón a môžete sa navzájom uspokojiť orálne. Nezabúdajte na ochranu Ak sa snažíte otehotnieť, ochranu riešiť nemusíte. V opačnom prípade nepovažujte menštruáciu ako ochranu pred otehotnením. Nefunguje. Ochrana je vhodná aj preto, že krčok maternice je v tomto období viac otvorený a riziko prieniku infekcií prenášaných sexuálnym stykom väčšie.