Ako si vybrať sexi bielizeň

Ako si vybrať sexi bielizeň?

Na prvý pohľad môže otázka vyznieť trochu absurdne. Ale len na prvý. Všetky chceme v našej bielizni vyzerať prítažlivo a žiadna z nás určite nechce jej nosením ohrozovať svoje intímne zdravie. Ako teda vyberať a nosiť sexi bielizeň?

Materiály

Aj pri sexi bielizni uprednostňujte prírodné materiály, najmä ak ich plánujete nosiť pravidelne. Umelé vlákna nedýchajú, vytvárajú vlhké prostredie a to je ideálne napríklad pre rast kvasiniek alebo premnoženie baktérií. Ak predsa len neodoláte umelému kúsku, majte to na pamäti a bielizeň rozhodne nenoste počas celého dňa, ale len príležitostne.

 

Pozor aj na nohavičky, ktoré majú v rozkroku pásik bavlnenej látky, a inak sú umelé. Pre vaše zdravie môžu predstavovať rovnaké riziko ako tie celoumelé. Bavlnená látka vsadená dovnútra je totiž prekrytá nepriedušným materiálom. Ten udržiava v oblasti intímnych partií neustále vlhkosť, čo môže viesť k premnoženiu niektorých baktérií a k infekciám.

Dnes už aj bavlnené nohavičky, ktoré sú z pohľadu intímneho zdravia najvhodnejšie, vedia vyzerať mimoriadne sexi. Skúste vyberať primárne tie.

 

Strihy

V súčasnosti máte k dispozícii naozaj nepreberné množstvo strihov nohavičiek, podprseniek, rafinovaných kombiné a korzetov. Zvoľte si také, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a sexi.

Ak vás neodradila zlá povesť tango nohavičiek a ste zdravá, nemusíte si odopierať ani tie. Len myslite na to, že je dobré meniť ich častejšie ako bežnú spodnú bielizeň. Ich riziko spočíva v tom, že tenký pásik látky v oblasti intímnych partií má tendenciu pohybovať sa podľa toho, či sedímte alebo stojíte, čo umožňuje ľahký prenos baktérií z konečníka k pošve.

 

Starostlivosť

Ak ste si zadovážili sexi bielizeň, ktoru smiete prať iba v rukách, prispôsobte tomu aj jej využitie. Nízka teplota počas prania baktérie neodstráni. Každá bielizeň, ak ju nenosíte len polhodinku večer pre potešenie partnera, by sa mala dať prať na vyšších teplotách. Zniesť by mala aj žehlenie.

 

Sťahovacia bielizeň

V posledných sezónach slávia veľký návrat aj na náš trh aj tento druh spodného prádla. Bez problémov zamaskuje drobné chybičky postavy. Výrobcovia ponúkajú najrôznejšie strihy a  prevedenia. Dokonca sú v ponuke „chudnúce“ nohavičky, ktoré sľubujú zoštíhlenie len ich nosením.

Pri ich kúpe myslite na to, že sú to všetko syntetické materiály. Najmä pri sťahovacích nohaviciach, kraťaskoch a spol. platí to isté, čo pri nohavičkách z umelých vlákien. Noste ich len príležitostne. Rozhodne sa vyvarujte celodenného pobytu v umelých sťahovacích nohaviciach, ktoré siahajú od kolien až po pás. Je tak obmedzena priedušnosť v oblasti intímnych partií čím sa zvyšuje riziko vzniku infekcií, začervenania a podráždenia v dôsledku trenia.

Chudnite radšej pohybom a športom. Najmä ak sa vám infekcie a zápaly zvyknú opakovať, neriskujte celodenné kvasenie v umelom kúsku sexi bielizne.

 

autor: TREG