Bidet intímna hygiena trochu inak

Vraj značná časť našej populácie netuší, na čo by asi tak mohol bidet slúžiť a ako podobné zariadenia fungujú. Je pravdou, že po odchode z WC venujeme viac pozornosti hygiene rúk a intímne partie odbavíme toaletným papierom.

 

Vynikajúca úroveň hygieny

Vzhľadom na to, že bidet je v našich zemepisných šírkach tak trochu opradený tajomstvom, možno vás prekvapí, že pri jeho použití sa mikróby a baktérie z tela odstraňujú omnoho účinnejšie, ako pri použití klasického toaletného papiera. Zároveň je takáto očista oveľa šetrnejšia k pokožke.

Okrem hygienických výhod má bidet aj nezanedbateľný vplyv na zdravie. Jeho pravidelným používaním sa dá predísť kožným problémom a tiež znižuje riziko vzniku hemeroidov. Ak ich už máte, dokáže zmierniť priebeh ochorenia.

 

Voda vs. toaletný papier vo svete

Najideálnejšie je používať vodu namiesto toaletného papiera. V súčasnosti je to typické skôr v južných krajinách. Vodu na intímnu hygienu využíva vo veľkom aj obyvateľstvo Ázie. V Japonsku a Južnej Kórei budete toaletný papier hľadať zbytočne.

 

Bidet je skvelé riešenie intímnej hygieny žien aj mužov

Bidet nie je len záležitosťou “zadnej časti”. Je vhodný aj na ženskú intímnu hygienu. Voda nenarúša prirodzene kyslé prostredie, ktoré bráni premnoženiu baktérií. Samozrejme, takáto očista sa dá doplniť špeciálnymi prípravkami na intímnu hygienu, ktoré toto pH rešpektujú.

Bidet môžu v tomto smere využiť aj muži. Takto riešená intímna hygiena pomáha eliminovať prenos infekcie tzv. Humánnych papilovírusov (HPV), ktoré po prenose na sexuálne partnerky môžu spôsobovať rakovinu krčka maternice.

Málo miesta? Porozmýšľajte nad bidetovým sedadlom.

V panelákových kúpeľniach a WC nie je väčšinou dostatok miesta na samostatný bidet. Ak vám záleží na maximálnej hygiene, môžete pouvažovať nad bidetovým sedadlom. Nie je síce také pekné, ako bidet, ale z pohľadu funkcie je jeho plnohodnotnou náhradou.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/