Intímna hygiena mužov?

Intímna hygiena mužov?

 

Od vody po holení sa kozmetické produkty pre mužov poriadne rozšírili. Nechýbajú deodoranty od výmyslu sveta, gély na umývanie tváre, pleťové krémy. Aká je realita? Sú vaši muži ochotní použivať tieto kozmetické prípravky alebo ich považujú za ženské výmysly, ktoré vlastne nepotrebujú?

 

Pravdou je, že mužská pokožka je hrubšia ako ženská, preto jednoducho viac vydrží. Vek sa na nej prejavuje neskôr ako na ženách.

Je už len na vás a na vašom partnerovi, či beriete mužský kozmetický boom ako trend, nevyhnutnosť alebo úlet. Samozrejmosťou by mala byť nie kozmetika ako taká, ale predovšetkým hygiena. A z hygieny najmä tá intímna, pretože ovplyvňuje aj vás milé dámy.

 

Intímna hygiena mužov je stále trochu tabu, ktoré sa príliš nerieši, ale očakáva sa. Ženy, ktoré majú v tomto smere slušný základ už od malička, si častokrát ani nevedia predstaviť, že by sa muž o svoje intímne partie patrične nestaral. Pravdou však je, že muži sú v otázkach hygieny značne benevolentnejší. Vraj až tretina mužov si po použití verejnej toalety neumyje ruky. Myslite na to, keď si budete vychutnávať spoločne v pube oriešky či čipsy z jednej misy.

Pozor, nedostatok mužskej hygieny môže byť nepríjemnejší, ako predchádzajúca predstava. Pohlavným stykom sa môžete aj nakaziť aj vy. Kvasinkové infekcie žiadnu z nás zrejme nepotešia.

 

Čo je základom intímnej hygieny mužov?

Pravidelnosť, voda a správny prípravok. Ak muž pravidelne dôkladne umýva intímne partie, je všetko ok. Dnes nájde v lekárňach aj špecializované prípravky na mužskú intímnu hygienu, ktorú môže muž použiť. Najmä ak sa ten váš venuje športom, pri ktorých je zvýšené riziko infekcie (všetky vodné športy alebo cyklistika či beh).  Príkladom je intímny čistiaci gél DermoXEN 4MEN. Obsahuje extrakt kotvičníka zemného a prebiotiká, ktoré pomáhajú potláčať rozmnožovanie baktérií a zabraňujú vzniku nepríjemného zápachu.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/intimny-cistiaci-gel-pre-muzov/