Intímna hygiena pre všetky vekové kategórie žien

Intímna hygiena s využitím špeciálnych kozmetických prípravkov je základným predpokladom správnej prevencie a zdravého životného štýlu.

 

Ako vyzerá kvalitný prípravok na intímnu hygienu?

 

Najvhodnejšie sú neparfumované prípravky bez chemických konzervantov, dráždivých detergentov a prípravky obohatené o prebiotickú kultúru, ktorá pomáha udržiavať bakteriálnu rovnováhu v pošve.

 

Prípravky by tiež mali obsahovať jemné nedráždivé mydlá (detergenty), ktoré nevysušujú a nedráždia sliznicu, a ktorých súčasťou sú prísady prírodného pôvodu s protizápalovým a antibakteriálnym účinkom. Ak ste nedávno absolvovali antibiotickú liečbu odporúča sa tiež, aby ste používali intímne gély s obsahom prebiotík.

 

V období menopauzy sú vhodné prípravky s vysokým obsahom hydratačných zložiek. V prípade malých dievčat by sa však starostlivosti o intímnu hygienu mali učiť už od narodenia. Mimoriadnu pozornosť si intímna hygiena zaslúži u tehotných žien a diabetičiek.

 

Aké zmeny vyvoláva estrogén u žien počas života?

 

Ženy počas života prekonávajú niekoľko významných hormonálnych zmien, pričom rozhodujúcu úlohu zohráva hormón estrogén. Je preto dôležité poznať tieto zmeny a venovať im dostatočnú pozornosť.

 

U malých dievčat je aktivita estrogénu minimálna, pH vo vagíne je neutrálne. Hladiny hormónu sa zmenia až v období puberty. Dobrá hygiena od útleho veku dokáže predísť možným ochoreniam vonkajších rodidiel a predchádza riziku zlepovania až zrastania okrajov sliznice pošvového vchodu.

 

V plodnom (fertilnom) veku ženy rozhodujúcu úlohu zohrávajú estrogény tým, že podporujú tvorbu glykogénu, ktorý laktobacily (tzv. dobré baktérie) spotrebujú na tvorbu kyseliny mliečnej. Udržiavajú tak kyslé pH vo vagíne a vytvárajú nepriateľské prostredie pre pôsobenie škodlivých baktérií.

 

U tehotných žien hladina estrogénu vo vagíne klesá, pH rastie a preto sú vystavené v tomto období väčšiemu riziku vzniku bakteriálnej infekcie známej pod názvom bakteriálna vaginóza. S tou sa pritom spája aj riziko predčasného pôrodu.

 

V období menopauzy sa tvorba estrogénov spomaľuje, čo má za následok zhoršenú hydratáciu a vysušovanie slizníc.

 

Akú intímnu hygienu má žena v rôznych obdobiach svojho života používať?

 

DermoXEN sú prípravky intímnej hygieny, ktoré sú prispôsobené špecifickým potrebám ženy v jednotlivých obdobiach jej života.

Prináša intímne čistiace gély pre všetky vekové kategórie žien, od malých dievčat až po ženy v období menopauzy.

Pri vývoji dokonca mysleli ich tvorcovia aj na špecifickú skupinu žien, ktoré trpia cukrovkou.

 

DermoXEN 4GIRLS pre malé dievčatá má neutrálne pH a obsahuje prebiotiká, propolis a olej z nimbovníka, vďaka ktorým ich chráni pred infekciou. Genitálie sa majú správne umývať spredu do zadu a len rukou a prípravkom na intímnu hygienu pre dievčatá, aby sa predišlo riziku zlepovania okrajov sliznice pošvového vchodu.

 

DermoXEN PRONEEN pre ženy v produktívnom veku, tehotné ženy a ženy trpiace častými infekciami močových ciest obsahuje extrakt z kotvičníka zemného, propolis a olej z nimbovníka, ktoré pôsobia antibakteriálne a protizápalovo. Rešpektuje fyziologické pH vo vagíne. Použitie PRONEEM sa okrem toho odporúča aj počas menštruácie.

 

DermoXEN ANTI ODOUR je vhodný pri špecifickom zápachu spôsobenom najmä bakteriálnou infekciou známou ako bakteriálna vaginóza, ktorú vyvolávajú baktérie Gardnerelly vaginalis. Extrakty z medovky a citronely majú navyše osviežujúci a upokojujúci účinok a prebiotiká obsiahnuté v prípravku potláčajú rast baktérií.

 

DermoXEN LENITIVO intímny čistiaci gél pri vaginálnej suchosti. Obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá chráni sliznicu vo vagíne pred vysušovaním a výťažky z baobabu a serenoi majú upokojujúce účinky.

 

DermoXEN SD pre diabetičky je špeciálne určený pre ženy trpiace cukrovkou, ktoré pre zvýšené vylučovanie cukru trpia častými kvasinkovými a bakteriálnymi infekciami. Je to prvý prípravok určený pre túto skupinu žien.

 

A ani to nie je všetko – na intímnu hygienu by totiž mali myslieť aj partneri!

 

Aby sa predišlo riziku prenosu bakteriálnej infekcie je potrebné dbať na intímnu hygienu oboch partnerov. Ak chcú muži chrániť svoje partnerky, mali by ráno aj večer používať intímny čistiaci gél a v prvom rade by mali mať vlastný uterák. Kľúčovou pre intímnu hygienu je však aj čistota samotného prostredia – kúpeľne.

 

DermoXEN 4 MEN je nový intímny čistiaci gél pre mužov s obsahom kotvičníka, mentolu a prebiotík, ktorý pôsobí antibakteriálne a osviežujúco.

 

 

 

autor: TREG