Robíte aj vy chyby pri holení intímnych miest?

Odstraňovanie či úprava ochlpenia v intímnych partiách dnes patrí k bežnej starostlivosti. Ak ste aj v tomto prípade verné žiletke, presvedčte sa, či pri svojom vylepšovaní nerobíte žiadnu z typických chýb.

 

 

Nevhodná žiletka

Riešite holenie intímnych oblastí prvým, čo vám príde pod ruku? Venujte výberu žiletky väčšiu pozornosť. Odporúčame, aby ste na každé holenie použili novú žiletku. Prečo? Použitá žiletka môže vaše intímne partie infikovať. Druhým dôvodom je dôkladnosť. S tupým ostrím nie je holenie nikdy precízne, dokonca môže spôsobiť nepríjemné zarastanie chĺpkov.

 

Chcete od žiletky priveľa
Ak sa holíte prvýkrát alebo po dlhšom čase, je mimoriadne dôležité, aby ste chĺpky predtým skrátili nožničkami. Žiletka jednoducho nedá dlhší porast dole kvalitne a bez zbytočného dráždenia pokožky. Pri strihaní chĺpkov nepodceňujte bezpečnosť a dajte si pozor na manipuláciu s nožničkami. Aj drobné zranenie v oblasti intímnych partií vám môže poriadne znepríjemniť bežné fungovanie.

Pri iných spôsoboch odstraňovania ochlpenia (depilovanie voskom, použitie strojčeka) nie je strihanie nutné.

 

Holenie v protismere

Ak máte problémy s citlivou pleťou, vyhnite sa holeniu intímnych partií proti smeru rastu chĺpkov. Takmer určite vás podráždenie neminie ani v prípade intímneho holenia. Navyše budete musieť znášať vyrážky a podporíte tým aj prípadné zarastanie chĺpkov do pokožky.

Priveľmi neexperimentuje ani vtedy, keď vás podobné problémy netrápia. Intímne partie sú celkovo oveľa citlivejšie a môžu zareagovať inak, ako pokožka po holení na lýtku.

 

Zlé načasovanie

Holenie intímnych partií nie je operácia srdca, ale predsa si vyžaduje svoj čas. Ak ho chcete odbaviť v raňajšom zhone, riskujete úplne zbytočné poranenie. Večer si môžete dopriať kúpeľ, ktorý chĺpky zmäkčí a ich odstránenie prebehne rýchlejšie, bez zbytočného namáhania pokožky.

Ďalšou výhodou večerného holenia je fakt, že si po ňom nemusíte obliekať nohavičky a oholená koža sa môže rýchlejšie upokojiť a zregenerovať.

 

autor: TREG