Skoncujte pálenie a svrbenie v intímnych partiách

Celé sa to začalo v obchode so spodným prádlom, našla som si krásny set, ktorým som jednoducho musela mať. Krátko potom, čo som si ho prvýkrát obliekla sa však objavili problémy. Najprv boli len veľmi nenápadné, no jemné svrbenie v intímnych oblastiach sa postupne vystupňovalo až do neznesiteľného pálenia.

 

Hľadala chybu v spomínanom novom prádle, nepríjemné svrbenie a pálenie sa však nevytrácali už ani pri iných, starších kúskoch z mojej zásuvky. Vymenila som preto prášok, no ani to nezabralo. Začala som premýšľať, či nie je zdroj môjho trápenia inde – ukrytý v mojom tele. Keďže išlo o veľmi delikátnu záležitosť, ani som nechcela pomyslieť na návštevu lekárne. Naozaj som sa necítila na rozhovor pri okienku s početným publikom za mojím chrbtom.

 

Ako väčšina zúfalých pacientov som sa preto skúsila poobzerať na internete. Skúšala som všetko, od rád online špecialistov na odborných fórach až po šarlatánske stránky. Bylinkové čaje, obklady, kúpele ani “čínske” mastičky nepriniesli absolútne nič. Svrbenie tam dole jednoducho nie a nie ustúpiť.

 

Pýtate sa prečo som nešla k lekárovi? Jednoducho som si hovorila, že so svrbením, akokoľvek intenzívnym, predsa nebudem otravovať odborníka. Ten má vážnejšie prípady, ktoré musí riešiť. Nakoniec ma ale toto nepríjemné svrbenie a pálenie donútilo zamieriť do čakárne a podrobiť sa toľko odkladanému vyšetreniu.

 

Testy nepriniesli žiadny konkrétny dôvod, pre ktorý by som mala trpieť. Nemohla som už ani spávať a problémy mi začínali ničiť aj vzťah s priateľom. Odhodlala som sa preto k ďalšej návšteve u odborníka. Nakoniec sa, po dlhých mesiacoch, ktoré sa krútili len okolo svrbenia, objavilo aspoň malé svetielko nádeje, …”vraj nejaká novinka”.

 

Bola som z toho nervózna, do liekov dnes dávajú chemikálie a nik netuší, čo spravia. Lekár ma ale ubezpečil, že ide o čisto prírodný výrobok s výťažkami z ovsa a sečuánskeho korenia (pre tie odborne zdatnejšie ide o avenatramid a zantalen). Až tie mi konečne priniesli úľavu, konečne som už nechodila celá doráňaná a nervózna. Konečne som si po dlhom čase mohla večer vychutnať spoločné chvíle s priateľom a hlavne zmizlo neznesiteľné svrbenie 🙂

 

autor: TREG