Smart kalíštek – budúcnosť intímnej hygieny?

Smart kalíštek – budúcnosť intímnej hygieny?

Menštruačný kalíštek je známou a obľúbenou „eco-friendly“ alternatívou k jednorazovým intímnym vložkám a tampónom. Používa sa rovnako ako tampón, ten však krv absorbuje a kalíštek ju zbiera. Je vyrobený z lekárskeho silikónu a je hypoalergénny. Túto hygienicku pomôcku môžete vysterilizovať aj samé doma, buď mydlom alebo najideálnejšie intímnym gélom.

Pri používaní menštruačného kalíška je nutné jeho pravidelné vyprázdňovanie. Ale ako viete, že už je plný a je pravý čas na vyčistenie? K tomu vám pomôže nový „Looncup“.

Táto nová technológia je napojená na váš smartphone. Podáva vám aktuálne informácie kedy je treba kalíštek vyprázdniť  alebo aké je silné menštruačné krvácanie. Čím je menštruačný kalíštek plnší, tým viac upozornení dostanete. Dokonca, údajne pomáha objaviť gynekologické problémy tým, že monitoruje farbu menštruačnej krvi. Tá by mohla indikovať potenciálne ochorenie.

Na tvorbe menštruačného kalíšteka – Looncup sa podieľala celá skupina odborníkov. Patrili k nej podnikatelia, inžinieri biomedicíny, produktoví dizajnéri, výrobcovia aplikácií, či marketingoví pracovníci.

Cieľom vývojárov bolo pohodlie žien

„Aby sa ženy cítili slobodne, viedli aktívny život a dostávali potrebné informácie, ktoré pomáhajú ich zdraviu“ pozrite si video k tomuto zaujímavému produktu.

Zdroj: http://www.dailydot.com/lifestyle/looncup-text-vagina/?fb=ss&prtnr=wired