Splachujte, kým nám to zakážu!

Ak ste si mysleli, že toaleta je výsostne súkromná a intímna záležitosť, budeme vás musieť vyviesť z omylu. Vaše splachovanie už rieši Európska únia. A tak maximálne množstvo vody, ktoré budete môcť použiť na spláchnutie, môže byť v budúcnosti dané Bruselom.

 

Prečoooo?

Dôvodom má byť ochrana životného prostredia. Je pravdepodobné, že sa dočkáme 6 litrovej kvóty na jedno spláchnutie. Zatiaľ sa o tomto splachovacom obmedzení uvažuje ako o odporúčaní. Predstavitelia Európskej únie sa už však vyjadrili, že ich cieľom je, aby toto pravidlo bolo povinnosťou.

 

Následky splachovacieho minima

V USA podobné opatrenie zaviedli už v roku 1994. Pri použití záchoda bolo treba záchod bežne spláchnuť viackrát, takže celkový objem spotrebovanej vody bol v mnohých prípadoch oveľa vyšší.

Naprílad v takom San Franciscu sa však spotreba vody výrazne znížila. Až o 75 miliónov litrov. Toto zníženie spôsobilo aj výrazne nižší prietok vody v kanalizácii a následné zvýšebé usádzanie sa odpadu v kanáloch. San Franciscom sa tak najmä v letných mesiacoch šíril výrazný smrad. Jeho neutralizácia pomocou chemikálií stojí niekoľko miliónov dolárov ročne. Nemusíme byť odborníci, aby sme pochopili, že toto asi nebude príliš ekofriendly riešenie. Úspora vody pri splachovaní sa z tohto uhla pohľadu javí ako otázna.

Kým sa nám do splachovania nikto nepletie

Doprajte si komfort a 100 %-nú hygienu, kým sa dá. Dôkladne splachujte po každom použití toalety. Pred vlastným spláchnutím nezabudnite záchod zavrieť. Znížite tak rozptyl vody z misy na minimum. Udržujte v čistote aj okolie toalety. Používajte neparfumovaný a nefarbený toaletný papier v dostatočnom množstve. Dodržiavajte smer utierania smerom dozadu. Samozrejmosťou by malo byť umytie rúk mydlom a teplou vodou po každom použití toalety. Nezanedbávajte ani dôkladnú hygienu intímnych partií. V lekárňach na tieto účely nájdete špecializované produkty radu DermoXEN nielen pre ženy, ale aj pre mužov.

 

Dobrá správa na záver

Každé použitie toalety si môžete užiť s fantastickým pocitom, že zatiaľ sa na splachovacie EU problémy môžeme všetci viete čo 🙂

 

autor: TREG

 

Zdroj:

http://europskaunia.sulik.sk/nariadenia-eu-regulacie-zachodov/

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/

 

 

http://europskaunia.sulik.sk/nariadenia-eu-regulacie-zachodov/