Toto svojej vagíne nerobte

Je množstvo vecí, ktoré môžete urobiť pre zdravie svojej vagíny. A pár, ktoré by ste radšej robiť nemali.

 

Tetovanie

 

Kerka môže spôsobiť podráždenie pokožky kdekoľvek na tele. V okolí vagíny je riziko zápalu najväčšie. Pokožka je tu najcitlivejšia. Ak si teda chcete skrášliť telo, skúste to na inom kúsku kože, inak riskujete obzvlášť nepríjemné komplikácie.

 

Šľahačka a čokoláda v posteli

 

Túžite počas sexuálnych hier natierať šľahačkou alebo čokoládou? Ok, ale snažte sa ich udržať čo najďalej od vášho rozkroku. Cukor môže narušiť pH vo vagíne a zapríčiniť kvasinkovú alebo inú infekciu.

 

Experimenty s lubrikantmi

 

Aj keď by sa vám to v danej chvíli zdalo ako skvelý nápad, myslite. Detské oleje a kozmetika, na ktorú práve dočiahnete, nie sú bezpečné riešenie pre zdravie pošvy. Lubrikanty na báze oleja sú hustejšie, ťažšie sa vymývajú, takže môžu vo vagíne ostať spolu s baktériami. Na nepríjemný zápal potom netreba dlho čakať.

 

Bezpečnejšie a zdravšie je mať zásobu z osvedčených lubrikantov na silikónovej alebo vodnej báze, ktoré sú určené na sex. Nedráždia prostredie vagíny a veľmi dobre sa vymývajú.

Ovocie a zelenina v úlohe sexuálnych pomôcok

 

Všade odporúčané ovocie a zelenina sú v posteli riziko. Ich zbytky môžu spôsobiť rovnako nepríjemný zápal ako nesprávny lubrikant či šľahačka. Samostatnou kapitolou sú alergické reakcie, ktoré nemusí zapríčiniť ovocie alebo zelenina, ale postrek.

 

Nadmerná hygiena

 

Všetkého veľa škodí. Pričasté umývanie, nevhodné čistiace gély aj intímky každý deň – to všetko vám môže spôsobovať problémy. Na každodennú očistu je najlepšie používať špeciálne gély. Vyskúšajte špičku v intímnej hygiene. Taliansky Dermoxen. Renomovaná značka a šetrné zloženie, ktoré podporuje prirodzené prostredie vagíny, v jednom. Produkty Dermoxen nájdete v každej dobrej lekárni.

 

Prepotené oblečenie

 

Nechce sa vám po cvičení prezliekať? Robíte chybu. Prepotené legíny prispievajú k rýchlejšiemu množeniu baktérií v rozkroku. Ak sa dostanú do pošvy, môžu spôsobiť kvasinkovú infekciu. Po spotení sa preto snažte čo najrýchlejšie prezliecť do suchého oblečenia. Ideálne je, keď si predtým môžete dať aj sprchu.

 

autor: TREG

 

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/vitexyl-lubrikacny-gel/

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/page/2/