Vaginálne mykózy vám hrozia aj v zime

Hustý výtok, svrbenie a pálenie v intímnych partiách. To všetko sú prejavy veľmi nepríjemného ochorenia, ktorému sa každá žena určite radšej vyhne. Hoci sa väčšine z nás spája kvasinková infekcia predovšetkým s letom, toto nepríjemné ochorenie na vás číha aj v zime. Obzvlášť, ak ste milovníčkou bazénov a sáun.

 

Každá žena má individuálne zastúpenie mikroorganizmov vo vagíne. Ich pomer nie je stály, ale žijú si vo vzájomnej rovnováhe a vytvárajú tak prirodzenú ginálnu mikroflóru. Ak sa táto rovnováha naruší, vzniká nepríjemný problém – vaginálna infekcia.

 

Jednou z načastejších infekcií je kandidóza (alebo kvasinková infekcia). Prejavuje sa už spomínaným hustým bielym výtokom , nepríjemným svrbením či dokonca pálením intímnych partií. Hoci sa toto ochorenie spája predovšetkým s letom, pozor by ste si naň mali dať aj v zime. Medzi najčastejšie rizikové faktory pre vznik mykózy patrí aj nosenie teplého zimného oblečenia. To si totiž nechávame na sebe často aj vo nútri vo vykúrených miestnostiach. Teplo a následné zaparenie intímnych oblastí je pre ochorenie ideálne.

 

Ďalším rizikovým faktorom pre vznik mykózy je užívanie antibiotík. Práve v zime sa pritom zvyšuje chorobnosť. V tomto období je preto namieste vyššia obozretnosť.

 

V zimnom období nás často lákajú sauny, výrivky či bazény s teplou vodou. Práve v takýchto prostrediach sa však kvasinkám darí najlepšie.

 

Ako sa ubrániť?

 

Vyhnúť sa vyššie spomínaným nepríjemným ťažkostiam nie je až také zložité. Dodržiavať by ste však mali nasledovné rady:

 

Nosiť vzdušné prádlo

Nebyť príliš dlho vo vlhkom prostredí

Používať intímnu hygienu

 

Intímna hygiena je pri prevencii mykózy veľmi dôležitá. Výplachy pošvy by ste ale mali vynechať – môžu narušiť prirodzenú vaginálnu mikroflóru. Ideálna je prevencia. Intímny čistiaci gél Dermoxen Proneem je vhodný na každenné používanie a napomôže  vám uchovávať vhodnú rovnováhu vaginálnych baktérií a predchádzať tak vzniku mykózy.

 

Dermoxen Lenitiva vám zasa pomôže v prípade, že už intímny problém máte. Ide o intímny upokojujúci krém, ktorý je vhodný proti svrbeniu, začervenaniu, páleniu a ostatným prejavom mykotických infekcií.

 

autor: TREG

 

prelinky:

 

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/dermoxen-proneem-intimny-cistiaci-gel/

 

http://www.dermoxen.eu/intimna-hygiena-kozmetika/lenitiva-intimny-upokojujuci-krem/