Vek rozhoduje aj pri výbere intímnej starostlivosti

Pri nákupoch kozmetiky si automaticky vyberáme produkty zodpovedajúce nášmu veku. Je to prirodzené. Všetky vieme, že pleť tínedžerky potrebuje čosi iné ako pleť tridsiatničky. Rozmýšľali ste už nad niečím podobným aj pri výbere prípravkov určených na intímnu starostlivosť?

Rovnako ako sa s vekom menia požiadavky na pleť, menia sa aj požiadavky na intímnu hygienu. U žien môže používanie nevhodných intímnych mydiel v pošve narušiť prirodzenú stabilitu a tak prispieť k vzniku bakteriálnych a mykotických infekcií. V drogériách zatiaľ prípravky na intímnu starostlivosť, ktoré by zohľadňovali váš vek, pravdepodobne nenájdete. V lekárňach však budete určite úspešnejšie.

 

Predpubertálny vek

Možno vás to prekvapí, ale so starostlivosťou o intímne partie by mali dievčatá začať čo najskôr. Najmä ak športujú, pretože kvasinková a bakteriálna infekcia ich môže ohroziť rovnako ženy. Riziko infekcie hrozí predovšetkým pri aktivitách, akými sú  plávanie a ďalšie športy spojené s vodným prostredím.

Vhodný prípravok by mal mať čistiaci a zvlhčujúci účinok a chrániť pred podráždením sliznice, ktoré môže spôsobiť bakteriálna alebo kvasinková infekcia. Je mimoriadne vhodné, ak obsahuje prebiotiká. Tie dokážu účinne chrániť citlivé prostredie vo vagíne malých dievčat.

Produktívny vek

Vo veku od 14 do 50 rokov sú ženy dennodenne vystavené riziku vzniku infekcie. Šport, aktívny sexuálny život a ďalšie faktory môžu narušiť rovnováhu a odštartovať premnoženie baktérií, ktoré spôsobujú nepríjemné svrbenie a zápach. Ako prevencia a tiež doplnok ku gynekologickej liečbe existujú špeciálne prípravky Dermoxen Proneem Intímny čistiaci gél a Dermoxen Anti - odour Fresh Intímny čistiaci gél proti zápachu.

Dermoxen Proneem je vhodný na každodenné použitie aj počas menštruácie. Bez problémov ho môžu používať tehotné ženy. Je ideálnym doplnkom pri liečbe zápalov močového mechúra a močových ciest. Dermoxen Anti - odour Fresh svojím zložením pomáha obnoviť rovnováhu vo vaginálnej flóre, aj preto je vhodný pre sexuálne aktívne ženy.

Seniorský vek

Po päťdesiatke je častým problémom žien vaginálna suchosť, začervenanie a svrbenie. Preto by starostlivosť o intímne partie mala zabezpečovať predovšetkým dostatočné zvlhčenie. Zloženie by malo zmierňovať pocit suchosti, podráženia a obsahovať aj látky s protizápalovým účinkom. Riešením môže byť špeciálny Dermoxen Lenitivo Intímny čistiaci gél pri vaginálnej suchosti. Je špeciálne vyvinutý pre potreby žien pred a počas menopauzy.