Základy intímnej hygieny

Na to, aby ste zbytočne nebojovali s gynekologickými problémami, treba vedieť, kedy a ako použiť tie najzákladnejšie produkty zo starostlivosti o intímne partie.

Intímky

Aj vy si ešte pamätáte na optimistické reklamy, ktoré radili, aby ste sa bez intímky nepohli ani na krok, lebo inak sa nebudete cítiť šťastné a svieže? Tak na to rýchlo zabudnite a nenoste ich každý deň. Prečo? Pretože ich každodenné nosenie môže byť príčinou gynekologických zápalov alebo alergických reakcií. Alergickú reakciu môže vyvolať materiál vložky alebo parfumované prísady pohlcujúce pach. Vyberajte si preto neparfumované, priedušné intímky a meňte ich aspoň raz za štyri hodiny.

Menštruačné vložky

Je jedno, aký typ vložiek používate, dôležité je, aby ste ich pravidelne menili. Gynekológovia odporúčajú aspoň raz za štyri hodiny, pri silnejšom krvácaní častejšie. Aj pri nich platí, že ideálnou voľbou sú neparfumované verzie. Ak vás trápi inkontinencia, menštruačné vložky nepoužívajte ako riešenie. Určite si vyberte špeciálne vložky na to určené.

Tampóny

Ak nemáte žiadne gynekologické ťažkosti, s ich používaním nebudete mať žiadne problémy. V opačnom prípade ostaňte radšej pri vložkách. Embargo na tampóny rovnako platí pri návštevách  plavární, či kúpalísk. Samozrejmosťou je ich výmena po štyroch hodinách.

 

Toaletný papier & vlhčené obrúsky

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že toto naozaj nestojí za reč, opak je pravdou. Oba produkty si treba vyberať starostlivo, pretože aj oni môžu byť príčinou podráždenia či svrbenia. Pre istotu sa opäť vyhnite parfumovaným výrobkom a v prípade toaletného papiera aj farbeným kúskom.

 

Intímne čistiace gély

Pri výbere intímnych čistiacich produktov sa sústreďte na ich zloženie. Mali by mať upravené pH, ktoré rešpektuje prirodzené pH v prostredí vagíny. Vyhnite sa prípravkom s parabénmi, ako aj SLS a SLES (detergentami). Na intímnych čistiacich géloch nešetrite a radšej si vyberte vo svojej lekárni. Ak sa rozhodnete pre špeciálne prípravky DermoXen, získate starostlivosť, ktorá nielen jemne čistí, ale aj chráni a rieši intímne problémy. V ponuke nájdete klasické čistiace gély, produkty vyvinuté s ohľadom na váš vek, ale aj špecializovaný prípravok pre diabetičky.

 

autor: TREG

 

prelinky:

http://www.dermoxen.eu/intimna-kozmetika-produkty/