Ženské problémy intímne zdravie vs. bylinky

Prinášame vám prehľad populárnych byliniek, ktoré môžete využiť pri zmiernení najrôznejších ženských problémov. Nečakajte však zázraky po prvej šálke čaju či jednom sedacom kúpeli. Pravidelnosť a správne dávkovanie však môžu spôsobiť doslova zázraky. Práve preto nezaškodí, keď sa pri ich užívaní  spoľahnete na odporúčanie lekárnika či osvedčenej bylinkárky.

 

Alchemilka žltozelená

Je známa tým, že posilňuje maternicu. Pomáha s počatím, s pôrodom, liečbou nepríjemných výtokov a rôznych gynekologických zápalov. Uľavuje pri nepravidelnom či príliš silnom menštruačnom krvácaní.

 

 

Rebríček lekársky

Je známy aj ako ako myší chvost. Podporuje ženské intímne zdravie a pomáha pri problémoch s nepravidelnou menštruáciou. Používa sa ako sedací kúpeľ aj ako odvar na pitie. Pozor: Jeho vyššie dávky môžu byť škodlivé. Pri dávkovaní sa preto spoľahnite na odborníka.

 

Breza

Pomáha pri zápaloch močového mechúra. Pije sa čaj z brezových listov. Ten okrem močopudných účinkov pomáha vylučovať z tela balastné látky, priaznivo ovplyvňuje činnosť pečene a skladbu črevnej mikroflóry.

 

Senovka grécka

Je známa pre svoj stimulujúci vplyv na tvorbu materského mlieka u kojacich žien a má tiež pozitívny vplyv na zväčšenie objemu prsníkov.

 

Kapsička pastierska

Má blahodarné účinky na svalstvo maternice, pomáha pri problémoch s menštruačným cyklom a tiež pri rôznych gynekologických ťažkostiach.
 Z kapsičky pastierskej sa pripravujú odvary, tinktúry aj sedacie kúpele.

 

autor : TREG